Du betalar alltid ett fast pris för din rådgivning. Då ingår förberedelser, själva mötet och sammanfattning efteråt. I vissa fall kan du behöva upprätta dokument efter mötet. Om du vill ha hjälp med dem hittar du en separat prislista längst ned på sidan.
Bokslutsgenomgång
När bokslutet närmar sig kan det uppstå en del frågor. Har jag gjort allt som krävs? Kan jag justera något för att minska skatten och öka lönsamheten?
En bokslutsgenomgång med en rådgivare innebär att ni går igenom företagets resultat och ekonomi för det gångna året och skapar en tydlig bild av nuläget. Ni diskuterar balansräkning, resultaträkning och nyckeltal som är relevanta för verksamhetens framtid. Rådgivaren kan också hjälpa till med skatteoptimering, planering för kommande år och potentiella förbättringar i företagets processer. Genomgången kan även omfatta jämförelser med tidigare år och branschnormer, samt en diskussion om företagets strategiska mål och långsiktiga planer. Om mötet hålls innan räkenskapsårets slut innebär det att man diskuterar preliminära siffror och utdelning.
- Väsentliga händelser under året
- Diskutera så att intäkter & kostnader hamnar på “rätt” sida om året
- Eventuell avsättning till periodiseringsfond
- Inventarier och immateriella tillgångar
- Kapitalförsäkringar
- Eventuella förändringar av aktieboken
- Resultat och utdelningsutrymme
Pris
2 490 kr
ex. moms
Ägarstruktur
Att starta ett holdingbolag eller förändra bolagets ägarstruktur kan vara ett bra sätt minska risker, öka vinster eller helt enkelt underlätta bolagets framtida planer. Men det finns flera viktiga aspekter att tänka på.
Ett holdingbolag kan ge skattemässiga fördelar genom att exempelvis möjliggöra skattefria vinster vid försäljning av dotterbolag och minska risken genom att separera tillgångar från den operativa verksamheten. Vid omstrukturering av ägandet kan det också underlätta för framtida expansion och intag av nya delägare, samtidigt som man sprider risken mellan olika verksamheter.
Ett möte med rådgivare kan omfatta diskussioner kring fördelar med riskminimering, möjligheter till utdelning från dotterbolag till holdingbolaget, samt användning av koncernbidrag för att jämna ut resultaten mellan bolag. Lyssna gärna in vårt webinar innan du bokar rådgivning: Allt du behöver veta om holdingbolag
Följande punkter är vanliga att man går igenom med rådgivaren:
- Genomgång av aktieägaravtal – Kontrollera om det finns villkor som påverkar ägarbytet, exempelvis förköpsrätt eller hembudsförbehåll, som kan ge andra aktieägare rätt att köpa aktier före externa parter.
- Värdering – Om bolaget eller aktierna säljs, kan en värdering vara nödvändig.
- Dokument – Upprätta och granska köpeavtal, aktieöverlåtelseavtal, eller andra nödvändiga juridiska dokument för att reglera ägarbytet formellt.
- Kommunikation med Bolagsverket – Vissa ägarförändringar kräver att uppdateringar anmäls till Bolagsverket.
- Uppdatering av aktiebok – Alla ändringar i ägandet ska registreras i företagets aktiebok, vilket är en lagstadgad skyldighet.
- Skatteplanering – Diskutera och planera de skattemässiga konsekvenserna av ägarbytet, exempelvis kapitalvinstskatt eller omstruktureringar som kan minska skatteskulderna.
Pris
2 140 kr
ex. moms
Tjänstebil
Det finns mycket att tänka på när det gäller bil i tjänsten. Allt från leasingavtal till typ av bil och vilka regler som gäller för användning. Hitta rätt väg framåt genom att boka ett möte här.
Att ingå ett leasingavtal kan innebära en stor och betydande kostnad för bolaget, om du som kund vill få stöttning och räkna på ditt specifika fall för att ta beslut om du ska använda privat bil, köra på operationell leasing eller finansiell leasing kan du boka ett möte med vår rådgivare här. Vanliga punkter som diskuteras kan ses nedan:
- Förmånsvärde: Förmånsvärdet, som ligger till grund för beskattningen, beräknas utifrån nybilspriset, eventuella tillval och bilens ålder.
- Tjänstebil vs. privat bil – Vad som är mest förmånligt, inklusive milersättning.
- Bränslekostnader – Om företaget eller den anställde betalar bränslet.
- Kostnader för företaget – Leasing, försäkring och service.
- Typ av bil– Val av elbil eller hybrid för lägre förmånsvärde.
- Användning och försäkring – Regler för privat användning och försäkring.
Betalningsalternativ för den anställda:
- Bruttolöneavdrag
- Bilförmån
- Nettolöneavdrag
Pris
2 140 kr
ex. moms
K10-blankett
När det är dags för K10-blanketten finns det en del att tänka på. Tjänar du mest på att räkna på lönen och använda huvudregeln eller blir det smidigare att använda förenklingsregeln med schablonbeloppet?
Du som är ägare i ett fåmansbolag behöver en gång om året lämna in en K10-blankett i samband med din privata deklaration. I K10:an framgår hur stort det sparade utdelningsutrymmet är och syftet är att beräkna det årliga gränsbeloppet, d.v.s. vilket som är det högsta belopp som en delägare kan ta ut i form av lågbeskattad utdelning.
Det avser alltså det belopp som du kan ta i aktieutdelning från ditt bolag och som bara beskattas med 20%. Ju högre gränsbelopp, desto högre lågbeskattad utdelning kan du ta ut. Låter det krångligt? Låt oss hjälpa dig!
Pris
2 550 kr
ex. moms